>> 19. 12. 2010, Víkend plný srazů

Hezky se nám to sešlo a na poslední víkend před Vánoci jsme měli naplánované hned dva procházkovací srazy. První, v sobotu, dala dohromady naše trenérka Péťa. Dorazila všemožná směs pesanů ze cvičáku, všichni nadšeně lítali, lovili aportky a váleli se ve sněhu.
My jsme posléze dali přednost naší „rodince“ - dorazila totiž i
Rufíkova maminka Dupi, bráška Jeníček a tetičky Gita a Ailee (Granule a Gumička N.), se kterými si pesani nejen skvěle pohráli, ale hlavně my- páníčci – jsme si v klidu popovídali a zašli na super oběd. Personál restaurace byl skvělý, přecejen, 6 lidí +7 psů, to už chce odvahu. Nicméně, měli jsme se jako v bavlnce. Wendy a Florik fotili a jsou z toho nádherné momentky... stejně tak Hanka udělala spousty fotek. :o)

Druhý den jsme s Grippenem vyrazili na Předvánoční sraz aussíků do Hostivaře. Pesany všech typů a barev se to jen hemžilo a jejich hrátky strhávaly pozornost kolemjdoucích. ;o) My jsme se především po dlouhé době viděli se sestřičkou Bayli, se kterou si Grippen z oka vypadl.... Nechyběla samozřejmě ani červená ségra Beri. :o) Fotografů byly spousty, tak postupně budu přidávat odkazy na alba...

A závěrem - Rufík má opět aktuální foto v profilu, za které děkujeme již výše zmiňovaným Wendy a Florikovi. :o)

>> 8. 12. 2010, Ruf už je velký kluk!

Maličko se zpožděním se vracím k víkendu, který byl u nás opět plný novinek. :o)
V sobotu jsme se
s Grippenem zúčastnili srazu psisek, který pořádala Psí láska. Pozvala nás Iveta od Beri a Aší, tak jsme pozvání přijali. Mrzlo, až praštilo, sněhu teď máme v Praze habaděj. Udělala jsem dobře, že jsem se opravdu nabalila. Grippenovi vadí snad jen kouličky zmrzlého sněhu v packách, jinak závěje miluje. No ale k srazu. Kvůli zimě nedorazilo pár závodníků, a tak nás přemluvili, abychom se taky zapojili do sranda- závodu, který byl na programu. Úkoly byly velmi zapeklité – například proběhnutí trasy vysypané párky či aport špekáčku, nebo běh s vejcem na lžíci přes agilitní překážky. Grippenova nejsilnější disciplína byla k mému podivu aport buřtíku , a tak má doma další medaili- stříbrnou..:oD Sestřičce Beri se zas dařilo v rozbalování dárečku a ukořistila bronz. :o)
Fotky z akce jsou
ZDE.

No a protože v sobotu bylo čtvrtého, Rufík osalvil své první výročí – půlroční narozeniny! Jeníku, Májo, Pepino, Vločko, Rybízku, Lilčo a Larrčo – opožděně vám přejeme vše nej nej!! Je to až neskutečné, jak to uteklo....!

Také mě to donutilo k doplnění restíků. Nejen Rufík má teď na rajčeti svou zaktualizovanou galerii! Tákže: Rufusovy fotky ZDE, Grippenovy ZDE a Barnabáš TU!



Vítězové – Berenica a Boomerang Valkar :o)





>> 1. 12. 2010, První sníh a milá návštěva :o)

Minulý víkend se za námi do Prahy přijel nečekaně podívat Grippenkův bráška Jayro – Bray Valkar. Vzal s sebou kromě paničky Hanky ještě Verču s křížencem aussíka Sidíkem a procházkování mohlo začít. Byl moc pěkný den a navíc napadl první sníh, takže jsme se na výlet těšili dvojnásob. Holky dorazily z Brna hned ráno, a tak jsme měli na řádění celý den a také jsme ho využili. ;o) Více se dočtete v reportáži ZDE. Fotky z procházky má Hanka na svých stránkách ZDE. :o)

Seznámení se sněhem pobíhalo u naší omladiny rozdílně – Grippík byl vyloženě nadšený, lítá, vrtá, rochní se a neustále vyžaduje házení koulí. :o)) Rufíček to vzal poněkud opatrněji, ale už se nechal překecat a ve sněhu taky hezky řádí. Největší radost měl snad Bárny, do choďáka jakoby vjel blesk. No a jako každou zimu, naše bíglí důchodkyně Nikča zase o kousek omládla, sníh jí jde k duhu. ;o)

S Grippenem přes zimu naťukáváme poslušnost. Jak to tak bývá, nejvíce záležet si dáváme s chůzí a už se dostavily první úspěchy. ;o) Uvidíme, jak budeme pokračovat. Každopádně ho cvičení hrozně moc baví.....:o)

Postupně jsem dala do kupy reportáže z roku 2010. Stejně tak se nám začíná plnit kalendář akcí na rok 2011... První čtvrtletí by se docela našlo pár akcí, kam bychom rádi, ale kam nakonec pojedeme se stejně rozhodne vždy na poslední chvíli..:o)







>> 24.11.2010, Fotky z víkendu

O víkendu jsme si udělali s psisky výlet na Ronov - zříceninu v CHKO Kokořínsko, kde máme chalupu. Byla to vélmi blátivá cesta, občas jsme značku vyměnili za polničku a nestačili jsme se divit. Já jsem si navíc velmi zkušeně první kilometr šlápla do tůňky, takže jsem zbytek cesty čvachtala zmrzlou nohou. :oP Kluci statečně utlapkali asi 12km a pro nás je to znamení, že můžeme výlety pomaličku prodlužovat. :o) FOTKY jsou ZDE, zatím v albu u Dominika na Picasse, s galerií na rajčeti asi postupně něco provedeme....:o))

Rufík se poslední dobou hrozně vytáhl, už dorostl staršího brášku Grippena. A proto si zaslouží novou fotku v PROFILU. :o)

A málem bych zapomněla – pár víkendů zpět jsem měla Rufuse na hlídání. Vyrazili jsme do Hostivaře s Grippenovo ségrou Beri a australandou Ašanti. Jejich panička Iveta vše zdokumentovala a vzniklo moc hezké VIDEO. :o)

>> 14. 11. 2010, Nová videa

Naše drobotina má konečně záznam z agilitění. ;o)
Jak to běhá Rufíkovi se můžete podívat ZDE a jak to mrská naše stíhajda Grippen zase ZDE. :o)

Grippen má také pár krásných fotek ze srazu od Gwen, k vidění TADY.

O víkendu jsme se s kluky vydali na „štěně-trekk“, tentokrát jsme si to štrádovali Českým krasem. Bohužel, zklamal nás foťák. Výhledy a jiné krásy stály určitě za cvaknutí. Nicméně, větší rozruch než
přírodní památky budila naše trojhlavá smečka. :o) Všichni podobní a přece každý úplně jiný. :o))



Také jsem poupravila sekci ODKAZY.






>> 6. 11. 2010, Sraz KK bez KK a další...

Dneska máme „šestého“ a Gripík opět slaví. Tentokrát jsou to jeho první „půl-narozeniny“. Uteklo to jako voda, tralaláček má půl roku a je toho spousta , co jsme spolu zažili. Všem sourozencům přejem jen to nej. ;o)) Zaktualizovala jsem jeho stránku aktivity“ a výsledky“.
Předevčírem
Rufík měl 5 měsíců, takže se nám to hezky sešlo. Taky už to není žádný drobeček. :o)
Kluci oba začali agilitit, chytají kutálená frisbee, chodí čmuchat stopičky a cvičí na klikr. Gripík k tunýlkování přidal bezpečné „skoky“ přes „dálku“ a svůj sebevražedný způsob běhu obohacuje o vysílačky a samostatné hledání tunýlků. Mladší bráška se nenechá zahanbit, taktéž se učí skok daleký, aneb respektovat skočku, a tunelařit. Pokročil velmi rychle, už mu díru není třeba ukazovat a taktéž pěkně zrychluje! ;o)
Po půlročním vážení a měření jsme na tom takto: Grippen 51cm a 18kg, Rufus 49cm a 15kg.

Grippen ale k ostatním aktivitám přidal i obrany. Byli jsme na srazu v Horce, kde se mohl vyřádit do sytosti a moooc mu to šlo! Fotky máme nějaké TADY a ZDE je VIDEO Z PRVNÍCH OBRAN.

No a konečně jsem se dokopala k reportáži ze srazu Kraťand! :o) Najdete jí TADY. Ze srazu si odvážíme super zážitky, vše bylo na jedničku. Také máme fotky nejen ze srazu od Moniky Petruškové, najdete je ZDE. Tady alespoň jedna ilustrační. ;o)



>> 28. 10. 2010, Dvojzkoušky v Kyjích

O svátečním čtvrtku jsme si s Barnabášem byli zazávodit v Kyjích na Podzimních dvojzkouškách. Vše vyšlo, bylo to moc fajn a jak jsme si vedli si můžete přečíst v REPORTÁŽI. ;o)

Navíc máme ze závodů SUPER SLOW- MOTION video od Michala, odkaz na něj je ZDE!!!!

>> 26. 10. 2010, Akční víkend

Jak už nadpis napovídá, strávili jsme právě uplynulý prodloužený víkend vcelku aktivně. :o)

Ve čtrvtek večer jsme s Grippíkem poprvé zkusili obrany. Byla to premiéra moje i jeho a myslím, že si nevedl vůbec špatně, naopak! ;o)
Ještě ten den jsme vyrazili do
Českého Středohoří, kde jsme si v pátek udělali super výlet na místní horu „Sedlo“. Trasa nebyla tolik dlouhá, jako spíš členitá. Přestože jsme hodně fotili, světlo bylo špatné a příliš fotek se nevyvedlo, nicméně něco málo máme. :o)

Sobota byla ve znamení stop a promáčených bot z ranní jinovatky a v neděli jsme již tradičně byli všichni běhat agility. :o) Bárňouš měl trénink před závody a mrňata tunelařit. Videa jak z obran tak agi budou později, ale je se na co těšit. :o)

REPORTÁŽ z víkendu je zde.

Grippen má také NOVOU FOTKU v profilu. Moc mu to na ní sluší. ;o)



Naše psí partička...:o)




>> 18.10. 2010, Rodinná aktuálka :o)

Dneska troška toho chlubení se.... :o) Jelikož všichni naši kluci mají hrozně moc šikovné příbuzenstvo, byl by hřích se o něm ani slůvkem nezmínit. Začneme tedy postupně:

Bárnyho maminka Annie si na MVP v Budějovicích doběhla pro další vítězství ve třídě veteránů. Moc jí to sluší a je ve formě, na svých deset let vypadá Anuška výborně! ;o)

Rufíkova maminka Dupinka o tomto víkendu taktéž zabodovala a na Speciální výstavě kolií v Praze – Rychetách vybojovala ve třídě pracovní známku V2, res. CAC s opravdu hezkým posudkem. Samá superlativa, no řekněte sami! ;o)

Grippenkův tatík Djairo v létě nazahálel. S paničkou Valerii vyběhali na ASCA soutěžích agility tituly JS – E (jumpers elite) a GS- E (gamblers elite), tedy dosáhli na kategorii nejvyšší, elite odpovídá naší úrovni A3. K tomu navíc přidali OTDcsd, neboli „open title“ v pasení, který je druhým stupínkem k titulu WTCHworking trial champion. Moc gratulujeme a doufáme, že my budeme mít alepoň ty „vlohy“..:o)))

A taktéž nemůžu zapomenout na Grippenovu „babičku“ Trey, která v tětchto dnech zápolí v USA právě na ASCA a AKC soutěžích a nevede se jí vůbec špatně! Naopak! Ikdyž už teď má Martina s Trey na svém kontě několik ocenění jak v agility, tak na výstavách, držíme palce nadále! ;o)

Na závěr – aktualizovala jsem fotky na stránce Grippen - rodina. Můžete se mrknout, jak krásné máme brášky a sestřičky! :o)

>> 11. 10. 2010, Nové fotky

O tomto víkendu se toho událo mnoho, takže určitě stojí za zmínku, kde všude jsme byli a co jsme zažili. :o)
V pátek jsme s kluky vyrazili směr Radotín a pak pěšky do Solopysk. Původní cíl byl vyzvednout auto v tamním servisu, ale protože bylo krásně , pojali jsme to jako výlet. Do Radotína jsme se svezli vlakem. Pro Gripenka a Rufuse to byla „vlaková premiéra“, pro Rufíka navíc premiéra s košíkem. Oba mrňosuové nastoupili jako staří mazáci, Rufík se ani jedinkárt nepokusil košík sundat. :o)
V Radotíně jsme měli opravdu štěstí, koukat do mapy jsme považovali za zbytečné a doufali jsme, že červnou značku „prostě najdeme“. Našli, ale fakt náhodou – prostě se před námi najednou objevila. :o)) Nějak nám ale nedošla doba, ve kterou jsme vyrazili – v lesích
nad Radotínem jsme byli v cca 18h a čekala nás ještě dlouhá cesta. Ke konci trasy už jsme si svítili mobilem po stromech, byl to vcelku adrenalin, ale auto jsme vyzvedli a zpátky už se svezli....:o))

V sobotu jsme společně s Anetou a Kedýskem vyrazili směr České Budějovice, kde se konala MVP. Grippena jsem nevystavovala, jeli jsme původně nakupovat spousty nezbytností, popovídat s kamarády, socializovat a projít se místním krásným parkem. Zjistila jsem ale, že do třídy štěňat je přihlášený náš bráška Brenny. Kluci jsou teď v období divokého růstu, takže známka N byla možná na místě. Co ale na místě rozhodně nebylo – jako konkurenta měl Brenník pejska, který měl být zapsán do třídy dorostu. Nikdo se nad tím ale nepozastavil...A taktéž komentáře některých „expertů na plemeno“ nemusely zaznít. Jen počkejte, až vyroste, ještě budete pyšní na to, že takový pes nese název „australský ovčák“!!!
Grippen si spousty vjemů užíval, byl zvědavý, ale poslušný! ;o) Ničeho se nebál, ani davů, hluku natož takové spousty psů. Spořádaně mě následoval od stánku ke stánku, prohlédl si zpoza pásky výstavní kruh a pohrál si s kamarádem Chesínem. Já jsem sehnala vše, co jsem chtěla, po výstavě jsme se ještě šli proběhnout s kamarády
od borderek. To bylo konečně ono, Grippen se vylítal, byl doslova ve svém živlu a cestu
zpět do Prahy spokojeně prospal. :o)

Neděle bývají ve znamení cvičáků, tentokrát naposledy na cvičáku ve Stodůlkách. Barnabáš běhal jako sen. Samostatné slalomy, zóny, perfektní stažení kolem bočnic, jak řekla Péťa – zaběhl své životní běhy. :o)) Grippenkovi jsme mezi tunýlky zařadili plastový barel na obíhačky a to bylo panečku rodeo! ;o) Rufík byl s Dominikem opět ve školce pro štěňata...

A na závěr, nedělní odpoledne strávené s Grippenovo ségrou Brenicou, Ashanti a paničkou Ivetou. Smečka řádila, vyštěkala pár větřelců a nakonec jsme pořídili i pár fotek v podvečerním světle.

Také jsme naší smečku zvážili a změřili: Grippen cca 17kg a 49 cm, Rufus cca 13kg a 47 cm, Barnabáš nám zas nabral svaly – krásných 22,5kg! ;o)

FOTKY Z VÍKENDU JSOU ZDE!





    >> 1. 10. 2010, Znovu vysíláme!!!!

Jak jste si jistě všimli, naše stránky zaznamenaly větší či menší změny. Tou největší je, že jsme se konečně odpoutali od webových šablon a „bydlíme“ konečně na svém. :o) Nová adresa tedy zní: www.barnabasovci.tym.cz !!!
Postupně budu doplňovat sekci „Reportáže“, kde mě čeká nejvíce práce, zbytek stránek by měl být již plně funkční. Taktéž akce, kterých se zúčatníme, se jistě ještě obmění. Za tu dobu, kdy jsem měla blokovaný přístup do administrace se událo několik věcí, které stojí za zmínku:

Rufus začal se svým páníčkem navštěvovat KK Lety, a to školku pro štěňátka. Rufík je nebojácné, sebevědomé psisko, takže si bandu kamarádů vyloženě pochvaluje. Společně s ním cvičákové kurzy navštěvuje ještě Gituška (Granule Nirreterrit), takže spolu tvoří „sosák-duo“, aneb „somrujeme společně“. ;o)
Dominik Rufíka velmi chválí, má velmi hezké přivolání i přesto, že je kolem tolik zajímavých vjemů. Nějaké fotky jsou u Hanky na stránkách.

Všichni naši psí kluci trénují také agility, na cvičák do Stodůlek už chodíváme v pěti. ;o) Rufík a Grippen vesele tunýlkují, Bárňouš jako profík poctivě běhá zapeklité sekvence.

O víkendu 18. 9. jsme zavítali s naší smečkou na Zbiroh, kde se konal Lerbynn sraz. Účastnila se většina kraťandích štěňátek, ale také dospěláci a „nešpičatí“ pejskové. Nemůžu opomenout super partu lidí a atmosféru, která panovala. :o) Všichni páníčci našich sourozenců jsou moc fajn, jako jejich pejskové. Z Lerbynnčat se dostavili: Adrenalin (Rufus), Asi Jiný (Jeník), Animace (Mája), Avantgarda (Vločka) a Aribeez (Rybízek). K tomu maminka Dupinka, dorostenka Gitka, teta Tesa, Grippenek, Bárny a Aki a Maze Pavly Duškové. Celá smečka se nadšeně honila, prala a ožírala vše možné... no jo, průzkumníci. :o) FOTKY jsou u Vločky, REPORTÁŽ napsala Hanka. :o)

Nádherné fotky Grippena máme od Lucky Vaňkové, ještě jednou děkujeme! Procházka v Hostivaři byla moc fajn, skvěle jsme popovídaly, probraly australáky horem dolem a psiska si skvěle zablbla.... :o)

No a v neposlední řadě – Barnabáš si zaběhal na závodech Fitmin Cup v Nymburce. Troufám si říct, že to byly zatím naše nejpovedenější ofiko závody.
Bárňouš se po celý víkend hezky soustředil, rychlosti měl dobré, stejně jako zóny a náběhy do slalomu. Z 5 víkendových běhů zaběhl 3 čistě, ostatní do
6. místa. Nejvíc radosti mi udělal ve zkoušce LA1, kde měl
nejlepší čas ze všech jedničkářů. Těší mě to i víc, než výsledné druhé místo. :o))
A protože jsme měli solidní dobíhavost,
umístili jsme se skvěle i ve víkendovém součtu, kde nám patřilo stříbro. ;o)
Reportáž je ZDE, video najdete TU.

Na závěr – ať se vám u nás líbí!!! :o)